Ödet blev min väg

Välkommen till min hemsida Altiore och min blogg!

Mitt namn är Erika Johansson och jag arbetar som Friskvårdskonsult, massör och med sorgbearbetning. För tillfället studerar jag också vid Psykosyntesinstitutet i Göteborg eftersom den sortens av psykologi ligger mig närmast hjärtat. Efter avslutad utbildning så är jag Coach i individ och grupputveckling/ledarskap eller Samtalsterapeut, beroende på mitt val av inriktning framöver.

Och som det mesta i livet, så blev ödet min väg till detta. Med en utbrändhet och en förlust av min dåvarande sambo i en olycka, så tog jag små, små steg mot min dröm, mina drömmar. Händelserna va stora kriser och sorger, men ur varje kris och sorg kan man göra en utveckling. Få en insikt och göra en utveckling. Jag tog det första steget mot en dröm.

Sorg, är för många förknippat med döden. Vilket är helt fel. Jag tror att det är för att vi ofta säger Sorg, när någon försvunnit ifrån oss. "Jag beklagar sorgen" "Sorgen och saknaden" osv

Att beklaga sorgen, känns också för mig helt fel. Att beklaga att någon annan känner sorg, är som att säga att "jag beklagar för att du är glad!"  Vi måste få känna allt vi känner, att beklaga sig över den sorg man känner, gör att vi försöker undvika det och ignorera det, då det låter som en negativ klang. Varför inte istället säga "Jag beklagar att du mist din pappa, vän, kille, tjej, barn osv"

I Sorgen, försöker du överleva, men i saknaden så lär du dig leva. Sorg & Saknad är olika stadier i olika händelser.

Du kanske har en sorg över att du eller din vän fått en sjukdom, när du bearbetat din sorg, finns den som alltid kommer att finnas, men som inte kommer att ta lika mycket plats; Din saknad. Saknaden efter ditt liv eller din väns liv utan din eller dens sjukdom. Sorgen är tillfällig, och med tillfällig menar jag inte en månad eller två år. Den varierar beroende på vad det är för människa som bär på sorgen eller vad det är som hänt. Sorgen är tillfällig, saknaden är livslång. Men när man accepterar att det som hänt, faktiskt hänt, det är då man tillåter saknaden att ta plats och att den faktiskt få vara där. Då får man en insikt och gör en utveckling. Det är inget fel i att känna saknad efter någon som dog för 30 år sedan, bara det inte är konstant i ditt sinne, det är då du fortfarande är i sorgen. Det är inget fel i att bli ledsen över att du inte fick det där jobbet för 3 år sedan, som du så gärna ville ha, det är inget fel i att känna saknad efter att velat ha växa upp i en familj utan missbruk. När du accepterar det, gör en bearbetning av det som ligger och tynger dig, det är då du tar steget vidare.

Jag är massör och eftersom det vid massage är mycket spänningar som släpper, är det många som ofta kommer i konatkt med sin sorg då det inte är helt ovanligt att de som blir behandlade med massage börjar gråta eller börjar prata om personliga saker.

I mitt yrke råder Tystnadsplikt; Varesig jag är Konsult, massör eller handledare i Sorgberabetning.

Vill du har mer info om hur du kan göra en bearbetning av det som tynger dig?

Välkommen att höra av dig, eller läs mer info under fliken Sorgbearbetning, för att göra en personlig utveckling.

 

17 apr 2014

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)